'Ten Hag zelf allang rond met Ajax; overstap snel beklonken'

'Ten Hag zelf allang rond met Ajax; overstap snel beklonken'

27-12-2017 07:10
84

De overstap van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag naar Ajax wordt 'snel' beklonken - misschien zelfs woensdag al. Het Algemeen Dagblad meldt dat. De coach heeft zelf allang een akkoord bereikt met de nummer twee van de Eredivisie. Zijn werkgever probeert nu het onderste uit de kan te slepen. 

In het contract van Ten Hag staat dat hij komende zomer voor 400.000 euro mag vertrekken. Die afkoopsom geldt níet voor een ander tijdstip. FC Utrecht heeft daarom het recht om een hoger prijskaartje om de nek van de trainer te hangen.

Ajax dácht snel zaken te kunnen doen met de Domstedelingen. Volgens het AD speelt de club nu hard to get. Een weg terug lijkt echter onmogelijk, aangezien Ten Hag zelf heeft uitgesproken naar de Arena te willen verkassen en dus ook al rond is over een contract bij Ajax. 

Opvolgers
Jean-Paul de Jong lijkt de aangewezen man om in stadion Galgenwaard de opvolger te worden van Ten Hag. Utrecht heeft een aantal alternatieven: Mitchell van der Gaag (Excelsior), Maurice Steijn (VVV-Venlo) en Stijn Vreven (NAC Breda). Laatstgenoemde wil volgens het AD 'liever vandaag dan morgen' bij zijn oude club aan de slag gaan.