'Overmars had andere linksback op het oog in plaats van Tagliafico'

'Overmars had andere linksback op het oog in plaats van Tagliafico'

29-12-2017 07:23
28

Het is de bedoeling dat Ajax Nicolas Tagliafico de aankomende transferperiode gaat contracteren, maar de Argentijnse linksback was in eerste instantie niet de eerste keuze van directeur spelersbeleid Marc Overmars. Patrick van Aanholt bleek niet beschikbaar.

Dat meldt De Telegraaf. Overmars had zijn pijlen gericht op de Nederlandse linksback van Crystal Palace, maar kreeg nul op het rekest. Hij schakelde door en kwam opnieuw uit bij Tagliafico van Independiente, die al eerder op het lijstje van Ajax stond. Van Aanholt stond deze zomer ook op het lijstje van PSV.

In de tussentijd is de 25-jarige Argentijn een stuk duurder geworden door onder andere de interesse van Borussia Dortmund. Ajax heeft volgens De Telegraaf een bod van 4,5 miljoen euro uitgebracht. Hij kan in Amsterdam een contract voor 4,5 jaar tekenen.

De zoektocht van Ajax naar een linksback is niet nieuw. De Amsterdammers zijn al enkele maanden op zoek naar een geschikte linkervleugelverdediger. De nood is hoger geworden door de blessures van Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Maximilian Wöber. Daardoor was Ajax genoodzaakt om Mitchell Dijks van de tribune te halen.