'De vraag is niet wanneer, maar óf hij ooit speler van Real Madrid wordt'

'De vraag is niet wanneer, maar óf hij ooit speler van Real Madrid wordt'

29-12-2017 10:51
16

Het verblijf van Martin Odegaard bij sc Heerenveen duurt nog een half jaar, maar de negentienjarige Noor kan beter nog een paar seizoenen in Friesland blijven. Dat stelt de Spaanse journalist Guillem Balagué. Bij Real Madrid maakt Odegaard weinig kans op speelminuten.

Balagué vindt dat Odegaard een onmenselijke druk met zich meetorst sinds zijn keuze voor Real Madrid, inmiddels bijna drie jaar geleden. Hij raadt hem aan nog een paar jaar weg te blijven uit Madrid. "De vraag is niet wanneer, maar óf Odegaard ooit speler van Real Madrid wordt", aldus Balagué tegen NRK.

Wedden

Meer odds

"Die vraag kan hij alleen zelf beantwoorden. Ik denk dat iedereen geduldig moet zijn. Het heeft tijd nodig, want het kan zomaar zes tot zeven jaar duren. Ik moet zeggen dat hij bij Heerenveen vaker in actie komt dan ik had verwacht, dus hij kan daar blijven. Maar hij moet ook in de nationale ploeg van Noorwegen spelen. Noorwegen O21 is niet goed genoeg."

Balagué geeft Odegaard absoluut nog niet op. "We hebben het over een jongen die onder immens veel druk staat. Wat hij allemaal heeft meegemaakt, zal hem mentale kracht geven. In Noorwegen hoopt iedereen dat hij een superster wordt, maar Martin weet zelf ook dat hij hard moet blijven werken om te slagen."