AZ doet transferzaken met Go Ahead: Uitdagingen, daar houd ik van

AZ doet transferzaken met Go Ahead: "Uitdagingen, daar houd ik van"

01-01-2018 20:11
17

AZ verhuurt Levi Opdam voor de rest van het seizoen aan Go Ahead Eagles. Het afgelopen weekend hebben beide clubs een akkoord bereikt over de transfer van de rechtsback.

"Ik speel inmiddels heel wat jaren voor AZ", vertelt Opdam (21) op de clubsite van Go Ahead. "Ik denk dat het nu voor mijn ontwikkeling goed is ergens anders ervaring op te doen. Tijdens de gesprekken met de clubleiding van Go Ahead Eagles kreeg ik meteen een goed gevoel. De club wil omhoog en meestrijden om de play-offplekken. Uitdagingen, daar houd ik van."

Go Ahead is druk op zoek naar tijdelijke versterkingen. Vanwege de financiële situatie is het niet altijd mogelijk om spelers definitief over te nemen. "Je versterken in de winterstop vergt altijd de nodige creativiteit", vertelt directeur Hans de Vroome. "In januari lopen er geen contracten af, dus dat maakt het aantrekken van spelers in de winterstop lastig."

"Je hebt al snel te maken met een afkoopsom als je iemand definitief wilt overnemen. Daarom biedt vooral in de winterstop het huren van spelers uitkomst, zoals nu ook met Levi. We gaan voor jonge, gretige spelers, die passen bij de speelstijl die we nu nastreven. Samen de schouders eronder, hard werken en met z'n allen omhoog."