Cambuur laat Smeets vertrekken en krijgt PSV'er per direct op proef

Cambuur laat Smeets vertrekken en krijgt PSV'er per direct op proef

02-01-2018 19:55
34

Het huwelijk tussen Bryan Smeets en SC Cambuur staat op het punt om beëindigd te worden. De 25-jarige middenvelder mag vertrekken bij de Jupiler League-club.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Smeets kwam afgelopen zomer transfervrij over van De Graafschap, maar heeft geen indruk kunnen maken. "Een vertrek is voor alle partijen het beste", laat technisch manager Foeke Booy weten aan het eerdergenoemde medium. Smeets gaat ook niet mee op trainingskamp naar Spanje. Woensdagochtend stapt de ploeg uit Leeuwarden op het vliegtuig, Diverse vluchten vanaf Schiphol zijn in verband met de storm geannuleerd, maar dit geldt vooralsnog niet voor de vlucht naar Alicante.

Twee spelers die wel meegaan naar Spanje zijn Dani van der Moot (PSV) en Puck Postma (Koninklijke HFC). Van der Moot is een "echte nummer negen die tweebenig is en zeer doelgericht", laat Booy weten aan Omrop Fryslan. Van der Moot kwam dit seizoen vijf keer in actie voor Jong PSV. Voor Postma is het meer een 'snuffelstage'.

Trainersnieuws uit Leeuwarden laat nog even op zich wachten. Fred Grim zou de nieuwe hoofdtrainer worden, maar die koos op het laatste moment om assistent-trainer te worden van Dick Advocaat bij Sparta. "Daar gaan we op het trainingskamp over nadenken", vertelt Booy.