Update: Lukaku dreigt met juridische stappen na voodoo-uitspraken Moshiri

Update: Lukaku dreigt met juridische stappen na voodoo-uitspraken Moshiri

10-01-2018 14:50
14

Everton-eigenaar Farhad Moshiri vertelt dat de miljoenentransfer van Romelu Lukaku alles te maken had met een voodoo-priester. Alles leek erop dat de Belgische spits zou bijtekenen bij The Toffees, maar op het laatste moment liep alles in de soep.

"Ik heb twee zomers verspild om Lukaku hier te houden", zo wordt Moshiri geciteerd door Engelse media. "Ik sprak met hem, zijn manager en zijn moeder. We deden hem een beter voorstel dan Chelsea, want hij wilde voor The Blues spelen. Maar het geld dat managers tegenwoordig kunnen krijgen voor een speler is ongelooflijk. Als ik vertel wat we hem boden, zouden jullie mij niet geloven. En dan deden we nóg een beter voorstel."

Wedden

Meer odds

De contractverlenging van Lukaku leek in kannen en kruiken. "Zijn manager was onderweg om het contract te tekenen, maar toen kreeg Lukaku een telefoontje van zijn moeder. Er was een soort bedevaart aan de gang in Afrika en een of andere voodoo had haar gezegd dat hij moest tekenen voor Chelsea. Wat moet je dan doen?"

"Hij was toen in Los Angeles en zou niet meer terugkeren. Zijn gedachten waren niet meer bij ons. Tja, Luís Suarez moest een paar keer bijten om een transfer af te dwingen." Uiteindelijk werd het niet Chelsea, maar Manchester United voor Lukaku. Waarom kon Moshiri niet uitleggen.

Update 10/01 14.50: Lukaku overweegt juridische stappen te nemen tegen Moshiri na de uitspraken die de Everton-eigenaar dinsdag deed. "Romelu's besluit om te vertrekken bij Everton had niets te maken met voodoo", zegt een woordvoerder van de spits tegen de BBC. "Hij neemt afstand van de uitspraken van Moshiri. Romelu is zeer katholiek en voodoo maakt geen onderdeel uit van zijn leven of religie. We gaan nu kijken welke juridische stappen we tegen Moshiri kunnen ondernemen."