Van Bronckhorst baalt van Feyenoorder: Dat heeft hij niet goed gedaan

Van Bronckhorst baalt van Feyenoorder: "Dat heeft hij niet goed gedaan"

21-01-2018 17:38
52

Giovanni van Bronckhorst is niet blij met Nicolai Jörgensen. De Feyenoord-spits benadeelde zijn ploeg door in de tweede helft van de Klassieker een rode kaart te pakken.

Jörgensen ging te hard door op Ajax-aanvoerder Joël Veltman en kon douchen van scheidsrechter Björn Kuipers. Van Bronckhorst is niet te spreken over de actie van zijn aanvaller. "Als je al geel hebt, moet je slim zijn. Dat heeft hij niet goed gedaan", aldus de Feyenoord-trainer tegen de NOS.

Van Bronckhorst stelt dat Feyenoord volgens plan begon aan de Klassieker. "We stonden heel compact en gaven niets weg. Met Steven Berghuis kregen we zelfs de grootste kans van de eerste helft, volgens mij." In de eerste minuten na rust ging het mis. "We gaven het in die fase uit handen. Zeker na die rode kaart wist je: dit is een verloren wedstrijd."

Aanstaande woensdag moet Feyenoord alweer aan de bak tegen FC Utrecht. Van Bronckhorst weet nog niet wie de geschorste Jörgensen gaat vervangen, maar achter de naam van Robin van Persie staat een groot vraagteken. "We hebben ook Dylan Vente nog."