'Plan-Neymar ligt wél nog op tafel; PSG moet gaan verkopen'

'Plan-Neymar ligt wél nog op tafel; PSG moet gaan verkopen'

27-01-2018 14:22
21

Het Plan-Neymar blijft bestaan bij Real Madrid. Hoewel The Telegraph vrijdag meldde dat de komst van de Paris Saint-Germain-ster onmogelijk is, schrijft Marca een dag later dat er nog altijd wordt gesproken over een zomerse deal.

Een eventuele transfer zal van veel factoren afhankelijk zijn, maar mogelijk dat de Financial Fair Play-situatie van PSG Neymar richting Madrid kan duwen. De Franse club moet voor bijna honderd miljoen euro aan spelers verkopen om aan de eisen te voldoen. Neymar werd vorig jaar voor 222 miljoen euro gehaald en was niet de enige topaankoop, want ook Kylian Mbappé kwam met een verplichte koopclausule van 180 miljoen euro.

Neymar wil zelf graag vertrekken bij PSG om voor Real Madrid te gaan voetballen, zo melden veel grote media. De situatie lijkt in veel opzichten op die van vorig seizoen, toen langzaam maar zeker geruchten opdoken over een vertrekwens van Neymar bij FC Barcelona. Waar dat eerst nog niet serieus werd genomen, bleek later dat er al hard gewerkt werd aan een megadeal voor PSG. Real Madrid wil zich komende zomer na het teleurstellende seizoen met enkele Galacticos gaan versterken.