Drenthe maakt rentree: Ik werd gevraagd om te helpen en dat doe ik graag

Drenthe maakt rentree: "Ik werd gevraagd om te helpen en dat doe ik graag"

29-01-2018 12:41
24

Royston Drenthe staat weer op het voetbalveld. Zondag dook de oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid op bij tweedeklasser XerxesDZB.

De 31-jarige Drenthe zette in 2017 een punt achter zijn profcarrière en ging voetballen in een vriendenteam bij Xerxes. Inmiddels heeft hij er een wedstrijd in de hoofdmacht opzitten. "Ik werd gevraagd om ze hier te helpen en dat doe ik graag", vertelt Drenthe aan het Algemeen Dagblad.

"Ik train voor mezelf en ik heb gezegd dat ik vooral in de muziek door wil gaan met rappen, maar je spreekt nu over spelen op amateurniveau. Dat deed ik al in een lager elftal en het blijft amateurvoetbal. Voor mij is dit avontuur geslaagd als ik lekker kan ballen en dat XerxesDZB zich kan handhaven in de tweede klasse."

Marco Jalink, trainer van de Rotterdamse club, is dolblij met Drenthe. "Hij was de afgelopen vier weken al volop in training voor zichzelf. Natuurlijk staat een speler van zijn kaliber gelijk in de basis en we gaan kijken hoe het bevalt. Zeven jaar geleden stond hij nog op het veld met Ronaldo en nu staat hij bij ons in het veld.''