Feyenoord gooit het over andere boeg en brengt eigen beloftenteam op de been

Feyenoord gooit het over andere boeg en brengt eigen beloftenteam op de been

Gepubliceerd: maandag 29 januari 2018 om 14:24ma 29-01-2018 om 14:24

Feyenoord begint vanaf volgend seizoen met een eigen, zelfstandig beloftenteam. Dat maakt de Rotterdamse club maandagmiddag bekend via de officiële kanalen.

De Feyenoord-beloften worden begeleid door een eigen technische en medische staf, gaat bestaan uit zestien spelers en zal blijven uitkomen in de competitie voor belofteams. De Rotterdammers zullen dus ook volgend seizoen niet deelnemen aan de Jupiler League, zoals Jong Ajax, Jong PSV, Jong FC Utrecht en Jong AZ wel doen.

"Met het inrichten van een zelfstandig beloftenelftal zorgen we voor een extra brug tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Daarmee bieden we spelers een podium en de kans om zich langer door te ontwikkelen, om vervolgens de stap te kunnen maken naar de A-selectie", verklaart technisch directeur Martin van Geel. "De afgelopen jaren deden we dat door spelers te verhuren aan clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League."

"In deze opzet kan het beloftenteam wekelijks trainen en wedstrijden spelen en dient het dus als extra ondersteuning voor het eerste elftal. Bovendien kunnen spelers die terugkomen van een blessure hier terecht om ritme op te doen en minuten te maken, op weg naar hun rentree in Feyenoord 1", besluit Van Geel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws