'Roda legt zich niet neer bij omstreden bekerbeslissing en tekent protest aan'

'Roda legt zich niet neer bij omstreden bekerbeslissing en tekent protest aan'

02-02-2018 17:06
54

Roda JC gaat bij de KNVB protest aantekenen tegen de veelbesproken beslissing van videoarbiter Jochem Kamphuis in de bekerwedstrijd tegen Willem II. De club uit Kerkrade zet momenteel alle argumenten op papier en stuurt dat na het weekend naar Zeist.

Dat meldt de Limburger vrijdagmiddag. Op advies van Kamphuis keurde scheidsrechter Dennis Higler donderdag de 2-3 van Roda-spits Maecky Ngombo af, omdat Mikhail Rosheuvel eerder hands had gemaakt. De commotie ontstond omdat Willem II kort balbezit had tussen de handsbal van Rosheuvel en de treffer van Ngombo.

De KNVB gaf eerder aan achter het besluit van Kamphuis te staan. "Willem II heeft zo'n kort balbezit gehad dat de ploeg daar geen voordeel uit had. Daardoor wordt het niet beschouwd als een nieuwe situatie", zei KNVB-woordvoerster Berdine Wassink. De situatie wordt binnenkort bekeken door de internationale spelregelcommissie IFAB. Dat gebeurt met alle beslissingen van de videoreferee.

Roda verloor het duel in de kwartfinale van de KNVB Beker na strafschoppen. Willem II gaat in de halve eindstrijd op bezoek bij Feyenoord.