Tottenham mist Champions League-kwartfinale na spektakelstuk tegen Juventus

07-03-2018 22:36
59

Juventus heeft zich woensdagavond ten koste van Tottenham Hotspur geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Op Wembley keken de Italianen lang tegen een achterstand aan, maar brachten 169 geweldige seconden uitkomst: 1-2.

De minimale overwinning was voldoende voor Juventus na het 2-2 gelijkspel van drie weken geleden in Turijn. Lang zag het er niet naar uit dat de kampioen van Italië het zou redden tegen Tottenham, want de thuisclub domineerde in de enerverende eerste helft. De Spurs schoten na een indrukwekkende minuut stilte voor Davide Astori uit de startblokken en kregen een goede kans via Harry Kane, maar de topschutter vond het zijnet.

Het bleek het startschot voor een heerlijke wedstrijd op Wembley, waar zowel Tottenham als Juventus mogelijkheden kreeg. Na 39 minuten was het raak: Heung-min Son stond helemaal vrij bij de tweede paal en passeerde Gianluigi Buffon met een schot dat zowel de rechter- als linkervoet raakte. Scheidsrechter Szymon Marciniak zag in de tussentijd twee zuivere penalty's voor Juventus over het hoofd.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks: Tottenham bleef uitstekend voetballen, maar scoorde niet en kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. In een tijdsbestek van 169 seconden scoorden Gonzalo Higuain en Paulo Dybala, waardoor Juventus plotseling door zou gaan naar de kwartfinale van de Champions League. Uiteindelijk werd de zege ook over de streep getrokken, al was Kane nog dichtbij. Zijn inzet werd van de lijn gehaald.