Uitfluiten Ziyech 'deels door afkomst': Je zou een weekje mee moeten lopen

Uitfluiten Ziyech 'deels door afkomst': "Je zou een weekje mee moeten lopen"

Gepubliceerd: donderdag 15 maart 2018 om 13:45do 15-03-2018 om 13:45

Anouar Hadouir merkt dat Nederland steeds multicultureler wordt. Toch heeft de Marokkaanse voetballer van Excelsior sterk het gevoel dat iemands achtergrond nog altijd een grote rol speelt. 

"Nou, weet je wat het is? Ik ben nu 35 en heb heel veel meegemaakt in mijn leven", begint Hadouir in gesprek met VICE Sports. "Als ik op mijn achttiende uit wilde gaan, werd ik ook geweigerd voor niks. “Alleen maar vaste klanten,” hoorde ik dan van de portier, of: “Ik ken jou niet.” De gekste redenen."

"Dat geef je een plaats en je gaat gewoon weer verder. Dat is met die stempel in de voetbalwereld precies hetzelfde. Je geeft het een plaats en gaat gewoon weer verder. Het maakt je uiteindelijk sterker en wijzer", weet Hadouir uit eigen ervaring. 

"Als ik bijvoorbeeld in gezelschap zeg dat het uitfluiten van Hakim Ziyech ook deels komt doordat hij een bepaalde afkomst heeft, vragen Nederlandse jongens me altijd hoe ik dat kan zeggen. Dan zeg ik: “Weet je, eigenlijk zou je een weekje mee moeten lopen als Marokkaan. Dan pas weet je het.” Als je het niet hebt geleefd, kan je het je niet voorstellen, dus je geeft het een plaats en gaat verder. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan, anders ga je er aan onderdoor."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws