Nederlander knokt voor debuut in United 1: 'Bekijken van wedstrijd tot wedstrijd'

Nederlander knokt voor debuut in United 1: 'Bekijken van wedstrijd tot wedstrijd'

20-03-2018 20:40
16

Tahith Chong knokt voor een debuut in het eerste elftal van Manchester United. Het voormalig talent van Feyenoord is op de weg terug na een blessure en maakte onlangs zijn rentree in het beloftenelftal.

"Het is vanzelfsprekend goed om voor de beloftes te spelen, ook gezien het feit dat ik terugkom van een blessure", zegt Chong tegen het clubkanaal van Manchester United. "Het is goed geweest om een paar wedstrijden voor United O23 te spelen, maar ik ben ook gelukkig als ik moet spelen voor O18 of een ander team dat me nodig heeft."

Chong stond te trappelen van ongeduld toen hij geblesseerd was. "Om eerlijk te zijn mis je het wel als je geblesseerd bent, dus ik ben blij dat ik terug ben na tien maanden. Ik geniet van het voetbal, dat is het belangrijkste. Zelfs toen ik geblesseerd was waren mijn ploeggenoten en de staf geweldig. Dat maakte het veel makkelijker voor me."

Debuteren in United 1 is het grote doel. Manager José Mourinho overwoog een aantal keer om Chong bij de wedstrijdselectie te halen. "Karakter is belangrijk en ik moet gewoon hard blijven werken en mijn ding doen. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd."