Kuyt eens met Koeman: Hij heeft een waanzinnige ontwikkeling doorgemaakt

Kuyt eens met Koeman: "Hij heeft een waanzinnige ontwikkeling doorgemaakt"

22-03-2018 19:26
12

Dirk Kuyt denkt dat Ronald Koeman de juiste keuze heeft gemaakt door Virgil van Dijk te benoemen als aanvoerder van het Nederlands elftal. De voormalig speler van onder meer Liverpool, waar Van Dijk momenteel speelt, is onder de indruk van diens ontwikkeling. 

"Voor Van Dijk is het geweldig om Oranje-aanvoerder te zijn", zegt Kuyt op de website van Liverpool. "Sinds Koeman het roer heeft overgenomen is er veel gediscussieerd in Nederland over wie de nieuwe aanvoerder moest worden. Van Dijk werd een flink aantal keer genoemd. Ik denk dat het op dit moment, voor dit jonge team, het de juiste keuze is om hem aanvoerder te maken."

Van Dijk kwam afgelopen winter voor een recordbedrag naar Liverpool en dat is niet voor niets, vindt Kuyt. "Hij heeft een waanzinnige ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen jaren. Hij is geen typische Nederlandse speler die lang in de Eredivisie heeft gespeeld. Hij speelde wel in de Eredivisie, maar niet lang. Hij ging naar Schotland, daarna naar Southampton en nu zit hij bij een van de grootste clubs ter wereld: Liverpool. Hij heeft het op zijn eigen manier gedaan", aldus Kuyt.