Totale leegloop dreigt bij stuntploeg Leipzig: ook goalie gelinkt aan topclubs

Totale leegloop dreigt bij stuntploeg Leipzig: ook goalie gelinkt aan topclubs

22-03-2018 19:45
8

Peter Gulacsi staat hoog op het verlanglijstje van zowel Chelsea als Atlético Madrid. De doelman van RB Leipzig maakt een goed seizoen door en dat blijft bij de Europese topclubs niet onopgemerkt. 

Volgens ESPN ziet Chelsea in Gulacsi een ideale opvolger van Thibaut Courtois. De Londenaren weten nog niet honderd procent zeker of ze de Belgische doelman komende zomer kunnen behouden en daarom wordt alvast rondgekeken naar andere opties voor onder de lat. De keeper van Red Bull Leipzig is een van de voornaamste kandidaten. 

Wedden

Meer odds

Courtois heeft zijn contract bij Chelsea nog steeds niet verlengd, wat de geruchten over een vertrek (naar Real of PSG) alleen maar voedt. Om een mogelijk vertrek op te lossen, denkt Chelsea aan Gulacsi. Aangezien hij ook opgeleid is in Engeland (bij Liverpool) wordt hij gezien als het toptarget van de Londenaren. Ook Atlético kijkt alvast om zich heen, nu de uitblinkende Jan Oblak vaker in verband wordt gebracht met een transfer.

Gulacsi is bezig aan een goed seizoen met de huidige nummer zes van de Bundesliga, waarmee hij 34 tegendoelpunten incasseerde in 26 wedstrijden. Bij RB Leipzig heeft de Hongaar nog een contract tot medio 2022. Voor Leipzig is het te hopen dat de doelman niet vertrekt. Steunpilaar Naby Keïta vertrekt na het huidige seizoen naar Liverpool en ook uitbliners Emil Forsberg en Timo Werner worden veelvuldig gelinkt aan een toptransfer.

Lees meer: Courtois reageert op transfergeruchten: "Makkelijk voor de mensen"