Van Hanegem geniet van Namli en Ajax-stilist: Hem vind ik de beste

Van Hanegem geniet van Namli en Ajax-stilist: "Hem vind ik de beste"

22-03-2018 22:13
20

Younes Namli en Hakim Ziyech - dat zijn twee spelers op de Nederlandse velden die Willem van Hanegem kunnen bekoren. Het Feyenoord-icoon vertelt dat aan Voetbal International. 

"Weet je wie ik wel een aardige speler vind? Die jongen die hangend op rechts loopt bij PEC Zwolle. Younes Namli, ja. Ik zag hem laatst in een wedstrijd, dat-ie de bal kreeg en meteen door drie tegenstanders onder druk werd gezet. Maar achter die drie zag hij er één van PEC vrij staan", steekt De Kromme van wal.

"Hij legde de bal met gevoel over dat trio op die andere jongen, die meteen door kon voetballen. Een simpele pass, op het oog, maar moeilijk in de uitvoering, want je moet die bal wel met heel veel gevoel geven. Van zo’n pass word ik blij."

"Hakim Ziyech zie ik geregeld ook ballen geven die je nergens anders ziet. Hem vind ik de beste, al moet hij leren dat er op de beste wat vaker wordt gelet", vervolgt Van Hanegem. "Dan krijg je weleens kritiek, maar wees blij. Het betekent dat de mensen je serieus nemen. Naar de rest wordt al niet eens meer gekeken."