'Opvallende kandidaat Willem II: club krijgt advies van meesterscout De Visser'

'Opvallende kandidaat Willem II: club krijgt advies van meesterscout De Visser'

23-03-2018 08:25
27

Adrie Koster staat op de kandidatenlijst van Willem II om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De 63-jarige oefenmeester zit momenteel thuis na zijn klus als assistent van Bert van Marwijk bij Saoedi-Arabië.

Willem II wil niet bevestigen dat Koster op het lijstje staat. "We praten niet over namen", zegt technisch directeur Joris Mathijsen tegen het Algemeen Dagblad. Ook Koster zelf houdt zich op de vlakte. "Maar als er iets moois op mijn pad komt, dan ga ik het zeker doen. Ik wil graag weer aan de slag", laat hij weten.

Willem II zoekt een opvolger voor Erwin van de Looi, die begin maart onder druk van de supporters opstapte. Dinsdag werd duidelijk dat interim-trainer Reinier Robbemond het seizoen mag afmaken in Tilburg. Koster is geen onbekende bij Willem II. Van 1986 tot 1990 fungeerde hij er als assistent van hoofdtrainer Piet de Visser. Het seizoen 1990/'91 was hij zelf hoofdtrainer. De Visser schoof toen door naar de functie van technisch-directeur.

Mathijsen heeft geregeld contact met De Visser, die de Tilburgse club op de achtergrond adviseert. Die schoof de naam van Koster naar voren, maar vindt ook trainers als Mitchell van der Gaag en Ernest Faber heel geschikt voor Willem II.