NEC verspeelt weer dure punten en heeft ineens twee problemen

23-03-2018 21:53
43

In de strijd om de landstitel heeft NEC dure punten laten liggen tegen De Graafschap. De nummer twee van de Jupiler League kwam thuis niet verder dan 1-1, waardoor Jong Ajax de voorsprong kan vergroten naar drie punten.

NEC - De Graafschap 1-1
Bij winst was NEC in ieder geval koploper geweest, want Jong Ajax speelt zondag pas. De ploeg van Pepijn Lijnders kwam al na drie minuten spelen op een 1-0 voorsprong tegen De Graafschap door Anass Achahbar, maar een minuut later maakten de Doetinchemmers via Youssef El Jebli alweer gelijk. Verder dan 1-1 kwam NEC niet. Jong Ajax kan zondag uitlopen naar drie punten.

Fortuna Sittard - SC Cambuur 3-2
Fortuna Sittard heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van NEC. Door een 3-2 overwinning op het SC Cambuur van René Hake is de achterstand op de nummer twee nog maar twee punten. Bij Fortuna was Lisandro Semedo met een hattrick de grote man. Hij was verantwoordelijk voor alle Fortuna-goals, waarvan er twee gemaakt werden via de strafschopstip. Cambuur stond na negen minuten spelen wel met 0-2 voor, maar Fortuna draaide het volledig om.

Jong Utrecht - Jong PSV 1-4
Jong PSV heeft vrijdag eenvoudig gewonnen van Jong FC Utrecht en is daardoor de nieuwe nummer vijf van de Jupiler League. De PSV-goals werden gemaakt door Dani van der Moot, Marcel Ritzmaier en Matthias Verreth (2x). Jong Utrecht staat stijf onderaan met zeventien punten uit dertig duels en heeft elf punten achterstand op nummer negentien RKC Waalwijk.