Huntelaar: Naar mijn mening moet het geld op het veld staan

Huntelaar: "Naar mijn mening moet het geld op het veld staan"

29-03-2018 10:56
34

Klaas-Jan Huntelaar constateert dat Schalke 04 de afgelopen jaren een grote jas uit heeft gedaan als het op spelers aankomt. De spits van Ajax was zeven jaar in dienst van Die Königsblauen en verwacht dat de club ook in de toekomst weer spelers van naam kan halen.

"Schalke moet niet kleiner zijn dan het is, het is een grote club", zegt Huntelaar tegen BILD. "Naar mijn mening moet het geld op het veld staan. Geld op de bank helpt niet. Je moet investeren in het team, wat mogelijk is."

"Het halen van grote spelers was mogelijk in het verleden en is ook mogelijk in de toekomst. De verantwoordelijke personen moeten gewoon een duidelijk beeld voor ogen hebben en overtuigend werk doen. Er zijn nog steeds veel topspelers die voor Schalke willen spelen."

Huntelaar deelt credits uit aan Schalke omdat ze tweede staan in de Bundesliga, maar de speelstijl van de club past de Ajax-spits niet. "Ik heb altijd gezegd dat ik aanvallend en attractief voetbal wil spelen. Dat is het mooiste. Net als wat Schalke deed met Farfán, Draxler, Raúl. Ik speelde met topspelers."

Lees ook"Ik ben in gesprek met de club. Ik voel me volledig op mijn gemak bij Ajax"