Van Persie lijkt afscheid te naderen: 'Heeft dat al in intieme kring laten weten'

Van Persie lijkt afscheid te naderen: 'Heeft dat al in intieme kring laten weten'

24-04-2018 07:07
28

Robin van Persie werkt toe naar het einde van zijn voetbalcarrière, verwacht journalist Mikos Gouka. De Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad zag hoe Van Persie maandagmiddag De Kuip toesprak toen de Rotterdamse bekerwinnaars gehuldigd werden.

De Oranje-topscorer aller tijden liet onder meer weten dat 'dit het allemaal waard is geweest'. Gouka vermoedt dat Van Persie alvast zijn afscheidsspeech heeft gehouden. "Hij houdt het zo open, dat je bijna niet anders kan dan concluderen dat hij aan een afscheid aan het werken is", laat de journalist maandagavond weten tijdens de uitzending van NOS Sportforum op NPO Radio 1.

Feyenoord wil graag door met Van Persie, die echter twijfelt of hij het fysiek nog kan bolwerken. "Hij heeft in intieme kring al laten weten dat het hem tegen staat als hij maar voor zestig, zeventig procent fit is. Ik weet of hij het aandurft", aldus Gouka, die echter niet uitsluit dat Van Persie toch nog een jaartje doorgaat. "Hij zou ook kunnen denken: ik begin nu aan een voorbereiding zodat ik langzaam naar fitheid kan groeien. Dat heeft hij al een paar jaar niet kunnen doen."