'Het is Van Persie, hè. Je zag die spelers van AZ kijken, zo van: daar staat-ie'

'Het is Van Persie, hè. Je zag die spelers van AZ kijken, zo van: daar staat-ie'

25-04-2018 10:08
30

Steven Berghuis heeft naar eigen zeggen een klik met Robin van Persie. De rechtsbuiten van Feyenoord leert net als zijn ploeggenoten veel van de 34-jarige routinier.

"Robin is echt van grote invloed geweest. Hij heeft veel jongens bewust gemaakt van waar je moet komen om te kunnen scoren en dan rustig te blijven", zegt Berghuis tegen Voetbal International. "Als je Bilal Basaçikoglu zag tegen Willem II, die kwam constant voor het doel om een goal te maken. Echt iets waarmee Robin met ons bezig is geweest."

"In Engeland hebben ze uitgezocht dat er in het strafschopgebied een bepaalde plek is, een soort driehoek, waarin, als je daar weet te komen, de meeste kans maakt om te scoren", verklaart de Oranje-international. "We trainer erop om in die zone te komen en Robin is de koning van deze driehoek. Het is leuk daar mee bezig te zijn, dat heeft Robin ons echt bijgebracht en daarmee is hij echt van grote waarde geweest."

Daarnaast maakt alleen de aanwezigheid van Van Persie al indruk, zegt de Feyenoord-aanvaller. "Daarbij is hij gewoon ook Robin van Persie, hè. Zijn aanwezigheid alleen is al een voordeel. Toen we voor de finale in de spelerstunnel stonden, zag je die spelers van AZ toch een beetje kijken, zo van: Daar staat-ie."

No Poll