'Ik wil de rol van Cocu niet bagatelliseren, het is alweer zijn derde titel...'

'Ik wil de rol van Cocu niet bagatelliseren, het is alweer zijn derde titel...'

25-04-2018 10:34
49

Arthur Numan heeft weinig begrip voor de kritiek op het spel van PSV. Volgens de voormalig linksback van de Eindhovenaren bestaat zoiets als onterecht kampioen worden niet.

"Daarom vind ik het ook nergens op slaan dat PSV dit jaar steeds maar werd bekritiseerd omdat het niet attractief voetbal speelde of dat de ploeg wel heel vaak in de slotminuut een duel besliste", zegt Numan tegen Panorama. "Ik kan me vergissen hoor, maar het gaat er in het voetbal toch om dat je wint? En dat deed PSV dit seizoen nu eenmaal vaker dan de concurrentie. Dan ben je in mijn eigen ogen gewoon de terechte kampioen."

Numan wil niet zo ver gaan om de titel volledig toe te schrijven aan trainer Phillip Cocu. "Natuurlijk heeft Cocu daarin een aandeel. Maar de spelers maken je uiteraard kampioen. Zo simpel is dat. Je kunt wel de beste trainer van de wereld voor de groep hebben staan, als jouw spelers niet in vorm zijn, wordt het een lastig verhaal."

"Daarmee wil ik de rol van Cocu overigens niet bagatelliseren", stelt Numan. "Met dit elftal, waarbij de nadruk ligt op het collectief, heeft hij echt een topprestatie neergezet. En wat we ook niet moeten vergeten: het is alweer zijn derde titel…"