'Keeperscarrousel komt op gang: Oblak weg voor gigasom, Atlético wil Leno'

'Keeperscarrousel komt op gang: Oblak weg voor gigasom, Atlético wil Leno'

25-04-2018 15:43
14

Atlético Madrid houdt serieus rekening met een zomers vertrek van Jan Oblak. Vanwege een clausule in het contract van de Sloveense goalie kan hij voor 100 miljoen euro ingelijfd worden. Uit voorzorg kijkt Atlético nu rond in Duitsland. 

Volgens Sport BILD is Bernd Leno dé topfavoriet om in Madrid in de voetsporen te treden van Oblak. Leno is al sinds 2011 eerste doelman van Bayer Leverkusen. Op 26-jarige leeftijd heeft de Duitse goalie al 280 officiële duels namens Die Werkself op zijn naam staan. 

Ook zesvoudig international Leno heeft een transferclausule in zijn contract staat. Volgens BILD is de sluitpost komende zomer voor 25 miljoen euro af te halen in Leverkusen - een schijntje vergeleken bij het bedrag dat Atlético waarschijnlijk voor Oblak gaat incasseren.

Spaanse media melden dat Real Madrid, Arsenal en Paris Saint-Germain concrete belangstelling hebben voor de oud-speler van Benfica. In 41 officiële duels namens de ploeg van trainer Diego Simeone hield Oblak (25) dit seizoen liefst 26 keer zijn doel schoon. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s