De Boer kijkt ogen uit: 'Vergelijk het met Europa League-finale die Ajax haalde'

De Boer kijkt ogen uit: 'Vergelijk het met Europa League-finale die Ajax haalde'

25-04-2018 19:54
43

Net als de rest van de wereld, geniet Ronald de Boer met volle teugen van het huidige Champions League-seizoen. Hij ziet gelijkenissen tussen de prestaties van clubs als Liverpool en AS Roma aan de ene kant en Ajax aan de andere kant.

"Het is leuk dat technische ploegen die aanvallend spelen zo ver komen", doelt De Boer in gesprek met het Algemeen Dagblad op onder meer Liverpool en Roma, die dinsdagavond weer vermaakten met een 5-2 uitslag op Anfield. "Defensieve ploegen als Chelsea, Manchester United en Atlético Madrid zijn al gesneuveld. Deels is dat geluk, dit gaat echt niet elk jaar gebeuren. Vergelijk het met de Europa League-finale die Ajax haalde."

Wedden

Meer odds

"Ik verwacht over tien jaar weer dezelfde clubs als altijd, met misschien Manchester City en Paris-Saint Germain er structureel bij, maar voor nu is dit leuk en blijkt het dat aanvallend voetbal loont", vervolgt De Boer, die de sensationele uitschakeling van FC Barcelona tegen Roma als een incident ziet. "Ik denk echt dat Barça een off-day had. Ze hadden de focus niet, ze dachten dat het wel goed zou komen. Zoiets gebeurt eens in de zoveel tijd."