De Ligt: Dat was echt heel mooi. Nu gaat het compleet langs me heen

De Ligt: "Dat was echt heel mooi. Nu gaat het compleet langs me heen"

26-04-2018 21:54
29

Matthijs de Ligt heeft na een volledig Eredivisie-seizoen veel geleerd. De pas achttienjarige Ajacied is nog steeds gretig, maar niet té.

"Vorig jaar bracht mijn gretigheid mij weleens in de problemen. Dacht ik een bal te hebben, maar niet dus… Nu denk ik: even rustig afwachten, situatie scannen én dan pas een beslissing nemen", zegt De Ligt in een interview met ELF Voetbal.

"Nogmaals, dát, het herkennen van situaties, is ervaring. Er is niks mis met gretigheid. In de mandekking móét je gretig en agressief zijn. Alleen: ergens zul je de grens tussen gretigheid, agressiviteit en controle moeten trekken. Dat kun je alleen doen door veel wedstrijden te spelen."

Vorig jaar speelde De Ligt gemiddeld drie keer per week, omdat Ajax ook in Europa actief was. Nu moet de verdediger het doen met één wedstrijd per week. "Laatst nog, de loting voor de Europa League. Dat waren mooie momenten, vorig jaar. Keken we met zijn allen naar. Het besef dat je er nog in zat, dat was echt heel mooi. Nu gaat het compleet langs me heen. Hoewel, volgens mij zag ik Sporting-Atlético voorbijkomen. Mooi potje."