Seedorf looft Messi na degradatie en spreekt over eigen positie: 'Geen plannen'

Seedorf looft Messi na degradatie en spreekt over eigen positie: 'Geen plannen'

29-04-2018 23:29
28

Clarence Seedorf heeft teleurgesteld gereageerd op zijn degradatie met Deportivo La Coruna. De nummer achttien van de Primera Division moest winnen van FC Barcelona om degradatie in ieder geval voor een week uit te stellen, maar er werd met 2-4 verloren. Detail: Barcelona is kampioen geworden door de overwinning op Deportivo.

"We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Meer kan ik van de spelers niet vragen", laat Seedorf weten aan Spaanse media. "We hebben een hoop kansen gecreëerd en goed gespeeld tegen het beste team van de competitie, dat ik feliciteer met het landskampioenschap. Messi heeft het verschil gemaakt. In sommige situaties is hij niet te stoppen."

Met name in de tweede helft was Deportivo erg sterk tegen Barcelona. "Je kunt niet boos zijn vanwege de manier waarop we hebben gespeeld, maar wel teleurgesteld zijn vanwege de degradatie", zegt Seedorf. "Dit hoort bij sport en nu moeten we op de best mogelijke manier eindigen. Met eer en met de instelling die we vanavond hebben laten zien."

Seedorf weet niet of de degradatie gevolgen heeft voor zijn positie. "Ik heb nog geen plannen, alles ligt momenteel nog open. Ik heb mezelf gevonden in een mooie stad en bij een club waar ik me op m'n gemak voel. Of ik verantwoordelijk ben voor de degradatie? Het gaat niet om het aanwijzen van schuldigen. We zijn er niet in geslaagd om een aantal goede wedstrijden te spelen. Levante is dat wel gelukt."