'Chelsea zoekt opvolger Hazard en komt uit bij United-man van 60 miljoen'

'Chelsea zoekt opvolger Hazard en komt uit bij United-man van 60 miljoen'

01-05-2018 18:18
7

Chelsea ziet in Anthony Martial een ideale versterking voor het komende seizoen. De Londenaren willen de selectie op de schop nemen, nu duidelijk is dat het kampioenschap van afgelopen seizoen bepaald niet geprolongeerd gaat worden.

Martial werd in de zomer van 2015 voor een fiks bedrag van 60 miljoen euro naar Manchester gehaald, maar sindsdien weet de Franse aanvaller geen onomstreden basisplek af te dwingen. Onder José Mourinho begon hij dit seizoen zeventien keer in de basis en mocht hij in twaalf competitiewedstrijden invallen.

Voor Chelsea is Martial interessant vanwege zijn huidige contract, dat in de zomer van 2019 afloop mits United de optie voor een extra jaar niet licht. Volgens The Telegraph is Martial een van de topkandidaten van Chelsea, zeker wanneer uitblinker Eden Hazard vertrekt. Mourinho heeft echter liever niet dat Martial vertrekt en een transfer naar een directe concurrent heeft al helemaal niet de voorkeur van United.

Chelsea speelt komend seizoen vermoedelijk in de voorrondes van de Champions League, wat zorgt voor financiële onzekerheid. Om hoe dan ook te voldoen aan de eisen van Financial Fair Play, zal de club uit Londen een aantal spelers moeten verkopen. Onder meer Marco van Ginkel, verhuurd aan PSV, moet vertrekken.

Lees ook: 'Chelsea wil cashen en zet overbodige Van Ginkel in de etalage'