VP Award 2018: derde plaats is prooi voor Ajax-fenomeen

VP Award 2018: derde plaats is prooi voor Ajax-fenomeen

03-05-2018 12:00
43

De stemmen voor de VP Award 2018 zijn geteld en de winnaar van onze verkiezing is dus bekend. Deze week telt VoetbalPrimeur af van de nummer vijf naar de nummer één. Vandaag is het tijd voor het brons. De derde plek gaat naar Matthijs de Ligt. Hij heeft zich dit seizoen in de kijker gespeeld bij de complete Europese top.

Vijf procent van de stemmen van het VP-publiek ging naar De Ligt. Dat leverde een vierde plaats op, net vóór onder meer Hirving Lozano, Fran Sol, Jeroen Zoet en Marco van Ginkel. De redactieleden van deze website vonden De Ligt de op twee-na-beste speler van dit seizoen. Onder de streep is de conclusie dat de tiener aan de haal gaat met het brons. De Ligt troefde nummer vier Steven Berghuis en nummer vijf Hirving Lozano af.

Mooiste actie(s)
Achttien jaar pas, amper baardgroei, net een rijbewijs en nu al niet meer weg te denken uit de basis van Ajax 1. Wat is het dit seizoen hard gegaan met Matthijs de Ligt. Het deukje dat hij opliep tijdens die ene beroerde Oranje-avond in Bulgarije is allang vergeten en vergeven. De Ligt was dit seizoen heer en meester in de achterhoede van de nummer twee van de Eredivisie. Met zijn lengte en kracht is hij ook voor het vijandelijke doel van waarde. De Ligt beleefde zijn finest moment tegen NAC Breda: in het Rat Verlegh Stadion (8-0 winst) scoorde de verdediger twee keer. Hij had zelfs een hattrick kunnen maken. 

Conclusie VP
FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Chelsea, Manchester City, Borussia Dortmund, Juventus, Tottenham Hotspur - en we kunnen nog even doorgaan. Welke buitenlandse topclub is er eigenlijk níet in verband gebracht met De Ligt? Het Amsterdamse fenomeen heeft dit seizoen dusdanig veel indruk gemaakt, dat een vertrek in de zomer haast onvermijdelijk lijkt. 

Fysiek, mentaal, tactisch, technisch: het is haast niet te bevatten hoe compleet De Ligt nu al is. Tal van miljoenenaanbiedingen en dito salarisstrookjes zullen hem in juli en augustus onder de neus worden geschoven. In de Eredivisie lijkt De Ligt uitgeleerd; de enige reden om tóch bij Ajax te blijven, zou kunnen zijn dat hij éérst kampioen wil worden voordat hij het vliegtuig pakt naar de Premier League of de Primera Division. Grote kans dat De Ligt bij dat scenario over exact een jaar aan de haal gaat met de VP Award 2019.

Check ook: Grote uitblinker van Feyenoord beloond met vierde plek

Check ook: Vijfde plaats voor temperamentvolle wervelwind van PSV