Witte rook uit Alkmaar op komst: Ik heb het gevoel dat we eruit gaan komen

Witte rook uit Alkmaar op komst: "Ik heb het gevoel dat we eruit gaan komen"

05-05-2018 11:44
10

Ron Vlaar verwacht dat hij ook komend seizoen nog speler is van AZ. De geroutineerde centrale verdediger (33) beschikt over een aflopend contract en is al langere tijd bezig met in onderhandeling met de nummer drie van Nederland.

De Noord-Hollander heeft er echter alle vertrouwen in dat beide partijen tot een akkoord gaan komen. "Ik heb het gevoel dat we eruit gaan komen. Ik heb het naar mijn zin en ben op mijn plek bij AZ", laat hij weten aan de clubsite. De stopper denkt ook alvast aan een leven na zijn voetbalcarrière en zou graag betrokken willen blijven bij AZ. "In welke rol dat zou zijn, dat weet ik nog niet. Ik wil hier gewoon graag blijven. Ik denk dat de club heel stabiel is en een duidelijke structuur heeft. Ik kan dus heel veel leren en ik denk dat ik ook zeker wat te bieden heb."

Vlaar voelt dat hij iets goed te maken heeft na afloop van dit seizoen, dat hij grotendeels heeft moeten missen vanwege blessureleed. "Ik had het me natuurlijk anders voorgesteld. In welke situatie ik ook zat, ik heb nooit bij de pakken neer gezeten. Ik ben altijd doorgegaan." De Alkmaarders draaiden echter prima tijdens Vlaars afwezigheid. De routinier is hier nuchter onder. "Concurrentie maakt je beter. Het gaat om de club. Dat heeft me dan ook geen moeite gekost en ik ben daar ook nog nooit gefrustreerd over geweest."