De Graafschap-supporter op straat in nek gestoken na wedstrijd tegen Telstar

De Graafschap-supporter op straat in nek gestoken na wedstrijd tegen Telstar

10-05-2018 17:18
80

In IJmuiden is het zondag na de wedstrijd tussen SC Telstar en De Graafschap in de play-offs uit de hand gelopen. Eén supporter van De Graafschap is gestoken met een stuk glas.

Dat meldt de politie aan NH, enkele uren na de wedstrijd. Bij de Zeewegbar aan de Zeeweg in IJmuiden ontstond om onduidelijke redenen een grimmige sfeer. Bij de daaropvolgende vechtpartij werd een fan van De Graafschap in zijn nek gestoken. Ook een andere supporter raakte gewond. Hij had letsel aan zijn gezicht.

Wedden

Meer odds

Volgens NH hebben politieagenten en marechaussee met kogelvrije vesten de boel gekalmeerd. Bij het incident waren veel supporters aanwezig, zowel van Telstar als van De Graafschap. De neergestoken supporter was goed aanspreekbaar toen hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. De andere gewonde is voor de zekerheid ook meegegaan.

De rust is inmiddels terug aan de Zeeweg in IJmuiden. De politie en marechaussee hebben de supporters van De Graafschap naar bussen geleid. Zij zijn op weg naar Doetinchem.