'PSV wacht hels karwei: Arias richting Juve; ook belangstelling voor Brenet'

'PSV wacht hels karwei: Arias richting Juve; ook belangstelling voor Brenet'

12-05-2018 08:06
108

Het wordt voor PSV een hels karwei om Santiago Arias te vervangen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad zaterdag. Trainer Phillip Cocu heeft Joshua Brenet achter de hand, maar het is niet uitgesloten dat die ook vertrekt.

De 24-jarige Brenet heeft zich bij meerdere buitenlandse clubs in de kijker gespeeld. De vleugelverdediger leverde de afgelopen jaren een bijdrage aan drie landstitels. Dat deed hij veelal als linksback. Afgelopen winter zag de vleugelverdediger een transfer naar de Spaanse subtopper Sevilla niet doorgaan. Denzel Dumfries geldt als mogelijke vervanger voor zowel Arias als Brenet.

PSV kan Arias al op korte termijn verliezen. De Colombiaan staat in de belangstelling van Juventus en ziet een overstap naar de Italiaanse topclub zelf ook zitten. Er zijn echter meer kapers op de kust. Naar verwachting zet directeur voetbalzaken Marcel Brands in op een vergoeding van meer dan tien miljoen euro, plus bonussen.

Een mega-opbrengst valt echter niet te verwachten, omdat Arias nog maar een contract voor één jaar heeft. Bovendien is vorig jaar een aantal voorwaarden afgesproken waaronder hij deze zomer mag vertrekken.