'FC Utrecht heeft vervanger Ayoub en Labyad binnen: maandag presentatie'

'FC Utrecht heeft vervanger Ayoub en Labyad binnen: maandag presentatie'

14-05-2018 09:43
24

FC Utrecht presenteert maandag de eerste versterking voor het nieuwe seizoen. Voor Joris van Overeem ligt in stadion Galgenwaard een vierjarig contract klaar, weet De Telegraaf. 

De overstap van Van Overeem van AZ naar Utrecht hangt al een tijdje in de lucht. Twee weken geleden onthulden diverse media dat de nummers drie en vijf van de Eredivisie akkoord waren over een transfer van de middenvelder. Aanvankelijk wilde AZ ook rechtsback Giovanni Troupée in de deal betrekken, maar daar staken de Domstedelingen een stokje voor. 

Met de komst van de 23-jarige Van Overeem speelt Utrecht in op het vertrek van diverse spelers. Yassin Ayoub verkast naar Feyenoord en Zakaria Labyad staat voor een overstap naar Ajax. Huurling Mateusz Klich keert terug naar zijn werkgever Leeds United. 

Eind 2013 debuteerde Van Overeem in het eerste elftal van AZ. In het seizoen 2014/15 werd hij verhuurd aan FC Dordrecht. Deze jaargang stond Van Overeem zestien keer in de basis bij AZ. Trainer John van den Brom liet hem negen keer invallen.