AZ verlengt contract van kersverse debutant: 'Weet dat de club vertrouwen heeft'

AZ verlengt contract van kersverse debutant: 'Weet dat de club vertrouwen heeft'

14-05-2018 16:54
23

AZ heeft het contract van Mees Hoedemakers opengebroken en verlengd tot medio 2021, met de optie voor nog één seizoen. De twintigjarige middenvelder maakte een kleine twee weken geleden tegen PEC Zwolle (6-0) zijn debuut in de hoofdmacht.

Hoedemakers speelde al sinds 2009 in de jeugdopleiding van AZ. Zijn huidige verbintenis in Alkmaar liep volgend jaar zomer af.  Hij kwam het voorbije seizoen tot 34 optredens in de Jupiler League, waarin hij drie keer scoorde.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de deal. "Mees doorliep de gehele jeugdopleiding van AZ en was afgelopen seizoen een vaste waarde in ons beloftenelftal in de Jupiler League. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen maakte hij zelfs zijn debuut in de hoofdmacht. Deze nieuwe overeenkomst is een mooie beloning voor zijn ontwikkeling", zegt hij op de clubsite.

"Mijn doel is om vast bij de selectie te komen", reageert Hoedemakers. "Sinds de winterstop train ik eigenlijk al vast mee. Dat is positief. Ik weet dat de club vertrouwen in me heeft, dat merk ik aan dit contract. Daar ben ik super blij mee. Nu wil ik in de voorbereiding op volgend seizoen laten zien wat ik kan en zoveel mogelijk minuten maken in het eerste."