PSV wilde Ajacied voor neus AZ wegkapen: 'Na de keuring benaderde PSV mij'

PSV wilde Ajacied voor neus AZ wegkapen: 'Na de keuring benaderde PSV mij'

18-05-2018 13:32
78

PSV heeft op het laatste moment geprobeerd Gino Dekker voor de neus van AZ weg te kapen. Dat onthult de kersverse AZ'er, die deze maand overkwam van Ajax, aan De Stentor.

Dekker beschikte in Amsterdam over een aflopend contract en lag dus goed in de markt. "Ik kon ook naar PEC Zwolle of Willem II. Toen de medische keuring was geweest, benaderde ook PSV mij", stelt de 21-jarige aanvaller. "Maar ik had mijn keuze sowieso al gemaakt, bij AZ verwacht ik de meeste kansen te krijgen."

Wedden

Meer odds

"Ik ben superblij", vervolgt Dekker. "Ik had veertien maanden een zware knieblessure en dat een club als AZ mij dan toch wil binnenhalen, is prachtig. Ik sluit aan bij het eerste en ga mee op trainingskamp. Het is aan mij om me te bewijzen. Als ik niet aan spelen toekom, ligt dat volledig aan mezelf."

In Alkmaar verwacht Dekker meer warmte dan hij voelde bij Ajax. "Feestje, gezelligheid, Nederlandse zanger; ik ben erg gehecht aan een goede sfeer. Bij Ajax was die er niet altijd. Ik ben de club ontzettend dankbaar voor alles hoor, maar de sfeer was er wel vaak kil. Tijdens mijn blessure heeft er nooit iemand naar me omgekeken van Ajax."