Update: 'Veldwijk kan FC Groningen-deur achter zich dichttrekken: aanbod op zak'

Update: 'Veldwijk kan FC Groningen-deur achter zich dichttrekken: aanbod op zak'

23-05-2018 09:07
42

Lars Veldwijk gaat zijn carrière mogelijk voortzetten in Bulgarije. Volgens het lokale Tema Sports is de paria van FC Groningen momenteel in Sofia om gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van de plaatselijke CSKA.

De spits was zondag aanwezig tijdens de competitiewedstrijd tussen CSKA Sofia en Beroe Stara Zagora, meldt het lokale medium. Het Groningse Boerenmacht had bovendien een Instagram Story van Veldwijks aankomst op de luchthaven van Sofia voorbij zien komen. De 26-jarige Noord-Hollander kan in Bulgarije ploeggenoot worden twee oude Eredivisie-bekenden: Roland Alberg (ex-Excelsior en –ADO Den Haag) en Edwin Gyasi (in het verleden actief voor onder meer FC Twente, Heracles Almelo en Roda JC).

Veldwijk streek een jaar geleden met hoge verwachtingen neer in Groningen, maar het huwelijk draaide uit op een mislukking. In februari werd hij uit de selectie gezet nadat hij tegen ADO Den Haag een invalbeurt had geweigerd. FC Groningen was niet bereid om hem een tweede kans te geven, waardoor Veldwijk op zoek mag naar een nieuwe club.

Update 23/5 09.07: Veldwijk heeft inmiddels een aanbieding van CSKA Sofia op zak, weet freelance journalist Merijn Slagter, die goed ingevoerd is in het Groningse. Hij verwacht dat de transfer van de targetman naar Bulgarije 'wel goed komt'.