'Brands zet mes in selectie Everton en maakt geld vrij voor 'belangrijke' spelers'

'Brands zet mes in selectie Everton en maakt geld vrij voor 'belangrijke' spelers'

29-05-2018 20:48
52

Marcel Brands heeft grote plannen bij Everton. De technische man, die nu nog officieel onder contract staat bij PSV, wil het mes zetten in de spelersselectie en de salariskosten terug gaan dringen.

Dat meldt tabloid The Daily Mirror. Brands wil ruimte maken voor 'belangrijke' nieuwe aankopen en daar is ruimte in de selectie én geld voor nodig. Brands is daarom van plan om het aantal contractspelers terug te brengen en extra geld vrij te maken door het salarishuis anders in te richten. Ook wil hij de focus leggen op het laten doorbreken van jeugdspelers, die zich via een bepaalde route in het eerste elftal van Everton moeten gaan spelen.

Brands heeft de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd met Marco Silva, de beoogde opvolger van Sam Allardyce. Diverse Engelse media melden dat Silva nog voor het einde van deze week gepresenteerd wordt bij The Toffees. Voor de Portugees ligt naar verluidt een driejarig contract klaar. Brands en Silva hebben lange gesprekken met elkaar gevoerd en daaruit is van beide kanten een goed gevoel ontstaan.

Het contract van Brands bij Everton gaat officieel in op 1 juni. Naar verwachting gaat hij in Engeland twee miljoen euro per seizoen verdienen en krijgt hij komende zomer honderd miljoen om uit te geven aan nieuwe spelers.