'Besiktas wil Klaassen verlossen van uitzichtloze situatie in Liverpool'

'Besiktas wil Klaassen verlossen van uitzichtloze situatie in Liverpool'

08-06-2018 22:57
38

Davy Klaassen staat in de belangstelling van Besiktas, zo melden Turkse media. De middenvelder is op een zijspoor beland bij Everton en de club uit Istanbul zou hem uit het slop willen trekken. Huren zou de voorkeur hebben boven kopen. 

Vorig jaar verruilde Klaassen Ajax voor Everton, maar een groot succes is zijn eerste buitenlandse avontuur vooralsnog niet. Aan het begin van het seizoen mocht hij nog enkele keren zijn opwachting maken, maar de laatste maanden zat hij steevast op de tribune. Hoewel voorzitter Bill Kenwright een maand geleden nog zijn vertrouwen in de Nederlander uitsprak, zou een vertrek wel degelijk bespreekbaar zijn.

Klaassen (25) heeft echter nog een contract tot medio 2022, geïnteresseerde clubs zullen dan ook flink in de buidel moeten tasten om hem los te weken bij Everton. Om die reden zou Besiktas hem het liefst voor één seizoen huren. Na Ryan Babel zou hij dan de tweede Nederlander worden in de selectie van Şenol Güneş, die het afgelopen seizoen ook nog de beschikking had over Sunderland-huurling Jeremain Lens.