'Had vroeger niet zoiets van: ik wil naar Oranje. Meer: ik wil bij Ajax spelen'

'Had vroeger niet zoiets van: ik wil naar Oranje. Meer: ik wil bij Ajax spelen'

17-06-2018 09:38
32

Toen Jaïro Riedewald zijn rugnummer vier in moest leveren voor rugnummer 36, wist hij hoe laat het was. De middenvelder annex verdediger raakte ineens zijn basisplaats kwijt bij Ajax en baalde daar stevig van. Vorig jaar zomer maakte hij de transfer naar Crystal Palace.

"Ik meldde me gewoon bij de club", herinnert Riedewald zich in het FOX Sports-programma Phenoms. "Op dat moment had ik nog nummer vier. We deden wat kleine testjes. Er lag een ander nummer klaar. Dat was rugnummer 36. Ik dacht eerst dat het verkeerd was, dus ik liep naar de facilitaire afdeling en zei: volgens mij heb ik de verkeerde kleding gekregen. Toen zeiden ze: nee, dit is je nieuwe nummer. Het is raar om te zeggen, maar dat doet best wel pijn."

Kenny Tete, die ook vorig jaar zomer vertrok bij Ajax, vertelt dat hij in eerste instantie niet van voetbal hield. Inmiddels speelt hij bij Olympique Lyon. "Ik weet het nog goed. Je moest een gulden betalen en dan kreeg je limonade. Ik ging gewoon voetballen. Ik kwam erachter dat ik niet van voetbal hield, want ik was gewoon heel verlegen en bang om de bal te vragen."

"M'n moeder dacht: dan gaan we maar zwemmen. Ik voetbalde gewoon altijd op straat. Dat wist m'n moeder niet. Ik wist wel dat ik het kon, maar ik had vroeger niet zoiets van: ik wil naar Oranje. Ik dacht meer: ik wil bij Ajax spelen."