Update: Zaakwaarnemer bevestigt: transfer spelmaker naar Roma in de maak

Update: Zaakwaarnemer bevestigt: transfer spelmaker naar Roma in de maak

19-06-2018 17:44
31

AS Roma is dicht bij het contracteren van Javier Pastore. Met de overgang van de middenvelder is 25 miljoen euro gemoeid.

Dat meldt het Italiaanse Tuttomercatoweb. Volgens de website vangt Paris Saint-Germain in eerste instantie twintig miljoen euro voor de middenvelder. Daar kan nog vijf miljoen euro aan bonussen bijkomen. In Rome ligt voor Pastore een contract klaar voor vier seizoenen met de optie om met nog een seizoen te verlengen. De 28-jarige Argentijn kan vier miljoen euro gaan verdienen op jaarbasis.

Pastore staat nog een jaar onder contract bij PSG. Hij maakte in 2011 de overgang van Palermo naar de Franse ploeg, die toen 42 miljoen euro voor hem moest betalen. Het afgelopen seizoen kwam hij in de Franse hoofdstad tot 37 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en zes assists gaf. In Rome wordt hij gezien als de ideale vervanger van Radja Nainggolan, die op het punt staat om een contract te tekenen bij Inter.

Update 19/6 17.44: Pastore gaat inderdaad de overstap maken van PSG naar AS Roma. Marcelo Simonian, de zaakwaarnemer van de Argentijn, laat dinsdag weten dat de gesprekken tussen beide clubs gestaag vorderen. 

Grote vraag is nu of de deal gevolgen heeft voor Hakim Ziyech. De Marokkaanse spelmaker van Ajax wordt al enkele weken gelinkt aan de nummer drie van de Serie A. Met Ante Coric haalde Roma eerder nóg een creatieve middenvelder in huis.