Zorgen bij Van Praag: 'Erger me enorm aan de onverschilligheid van de clubs'

Zorgen bij Van Praag: 'Erger me enorm aan de onverschilligheid van de clubs'

21-06-2018 08:47
39

KNVB-voorzitter Michael van Praag hekelt de houding van de clubs in het veranderproces van de Eredivisie. Hij vreest dat Nederland ook achter de schermen van het wereldvoetbal terrein gaat verliezen.

Momenteel hebben negentien Nederlanders functies binnen commissies van de FIFA en de UEFA, maar Van Praag vreest een kentering. "Ik merk ook hoe er tegen ons wordt aangekeken nu we niet presteren. Ik begin me echt zorgen te maken over de consequenties", zegt hij tegen Voetbal International. "Daarom erger ik me enorm aan de lethargie, het gemak en de onverschilligheid van de betaald voetbalclubs in het veranderproces van de Eredivisie CV."

De clubs praten al lange tijd over vernieuwingen, zodat de Eredivisie internationaal kan aanhaken. Een akkoord ligt nog altijd niet op tafel. "Ik vind het bijna onverantwoord. Uiteindelijk heeft dat gevolgen voor onze internationale positie. Zo gaat onze invloed afnemen. Daar ben ik honderd procent van overtuigd", stelt Van Praag, die vindt dat de Eredivisie CV te veel invloed uitoefent.

"Uitgangspunt was: het vermarkten van de commerciële belangen. Maar het is een eigen leven gaan leiden. Het is nu een soort groep die voorstellen binnen de KNVB kan blokkeren", stelt de bondsvoorzitter. "Alles wordt vertraagd. Al een half jaar vraag ik om twee namen voor een commissie die mijn opvolging moet regelen."