Toptransfer naar Sporting 'ketst af': 'Zag er spectaculair uit, maar viel wel mee'

Toptransfer naar Sporting 'ketst af': 'Zag er spectaculair uit, maar viel wel mee'

25-06-2018 08:20
2

Tom van Weert meldde zich zondag 'gewoon' op de eerste training van FC Groningen. De spits werd vorige week op de luchthaven van Lissabon nog onthaald door een legertje Portugese journalisten, nadat zijn naam in verband werd gebracht met Sporting.

"Het zag er allemaal heel spectaculair uit en er werd groots over bericht, maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee en was het ook snel weer voorbij", reageert Van Weert in het Dagblad van het Noorden. "Het is allemaal een beetje opgeblazen. Er heeft wel iets gespeeld, er is contact geweest, maar het was eigenlijk meer een samenloop van omstandigheden."

"We hebben uiteindelijk gewoon een paar fijne dagen vakantie gehad in Lissabon. Het was een hoop commotie om niets", vervolgt de 28-jarige aanvaller, die nog een contract tot medio 2019 heeft bij FC Groningen. Hij gaat er inmiddels vanuit dat hij komend seizoen gewoon in het Noordlease Stadion actief is. "Al weet je het natuurlijk nooit. Er komt wel meer voorbij, soms zomaar uit het niets."

"De transfermarkt is nog twee maanden open en ik heb nog een contract van een jaar. Het hangt er dus ook een beetje vanaf wat de club met me wil en hoe ik er zelf in sta na een paar weken voorbereiding. Eerst maar eens aan de slag", besluit Van Weert.