Bosz geeft pikant inkijkje: Bergkamp zei: je hebt alleen bij Feyenoord gespeeld

Bosz geeft pikant inkijkje: "Bergkamp zei: je hebt alleen bij Feyenoord gespeeld"

27-06-2018 23:27
112

Dennis Bergkamp was niet onder de indruk van de spelerscarrière van Peter Bosz. Dat laat de oud-trainer van Ajax woensdagavond doorschemeren bij VI Oranje blijft thuis.

Bosz gaf bij het RTL4-programma een opvallend inkijkje in het conflict tussen hem en Hendrie Krüzen aan de ene kant, en onder meer Bergkamp en Hennie Spijkerman aan de andere kant. "In de trainerskamer werkten we gewoon niet samen", vertelt Bosz, die na Ajax één jaar inruilde voor Borussia Dortmund.

"Bergkamp was niet het struikelblok, maar was er wel onderdeel van. Het ging moeizaam met iedereen buiten Hendrie. Dat is gewoon niet fijn samenwerken." Bergkamp was niet onder de indruk van het verleden van Bosz als speler. "Als ik zei: ik heb op niveau gespeeld, dan zei Bergkamp: je hebt alleen maar bij Feyenoord gespeeld."

Bosz maakte gedurende het seizoen zijn onvrede kenbaar bij algemeen directeur Edwin van der Sar. "Ik heb in januari - maar ook daarvoor en alle maanden daarna - aangegeven dat ik het niet nog een jaar zo wilde doen." Van der Sar kon die wens echter niét inwilligen, waarna Bosz zijn conclusies trok. Hij verruilde Ajax voor Dortmund.