Ajax-tiener mee naar Duitsland: 'Een groot verschil met Klaas-Jan'

Ajax-tiener mee naar Duitsland: 'Een groot verschil met Klaas-Jan'

30-06-2018 10:45
127

Ryan Gravenberch doet er tijdens het trainingskamp van Ajax in Duitsland alles aan om een goede indruk te maken op de technische staf van de club. De talentvolle middenvelder werd in juni zestien jaar en is daarmee veruit de jongste in de provisorische selectie van trainer Erik ten Hag. 

Assistent-trainer Aron Winter liet Gravenberch eerder deze maand weten dat hij was uitgenodigd voor het tripje naar Duitsland. "Hij zei dat ik de komende twee weken met hen mee moest gaan. Ik kreeg een belletje, zo hoorde ik het. Ik was wel blij, eerlijk gezegd. Ik speel natuurlijk in de A1 en dan hoor je van de trainer van het eerste dat je mee mag", vertelt de tiener voor de camera van Ajax TV. 

Gravenberch is veruit de jongste van de Ajax-selectie. "Klaas-Jan Huntelaar is meer dan vijftien jaar ouder dan ik, ik ben pas zestien, dus dat is wel een groot verschil. Als ik hem wat vraag, reageert hij gewoon normaal. Hij is geen vedette, het is gewoon een toffe gast."

Hij heeft nog geen idee wat de plannen zijn voor komend seizoen. "Geen idee, weet ik niet. Na deze twee weken hoor ik waar ik heen ga. Ik laat het op mij afkomen, we zien wel wat er gebeurt. Misschien gaat het snel, misschien moet ik naar de A1 of naar Jong Ajax. We zien het wel."