'Feyenoord is van hoger niveau. Verwacht niet dat ze moeite zullen hebben'

'Feyenoord is van hoger niveau. Verwacht niet dat ze moeite zullen hebben'

23-07-2018 23:43
42

Feyenoord moet het in de derde voorronde van de Europa League opnemen tegen het Poolse Górnik Zabrze of het Slowaakse AS Trencin. Volgens Ryan Koolwijk, oud-speler van de laatstgenoemde ploeg, kan Feyenoord de Slowaakse ploeg hebben.

Koolwijk speelde twee seizoenen lang voor Trencin. "Er zijn nog wat jongens die ik ken en nog weleens spreek. Van wat ik gehoord heb, zijn ze minder dan de afgelopen jaren. Ze hebben twee goede jongens verkocht", zegt de middenvelder van Excelsior tegen RTV Rijnmond.

Johan Voskamp is juist bekend met Górnik Zabrze. Hij speelde met Slask Wroclaw tegen die ploeg. Voskamp benadrukt de fysieke vermogens van de Polen. "Maar Feyenoord is van een niveau hoger. Ik verwacht dat ze niet al te veel moeite zullen hebben."

"Je zou het het Heerenveen van Polen kunnen noemen. Een subtopper met wel een redelijke rijke historie, maar dan met name voor de jaren '80. Daarna hebben ze heel weinig gewonnen en zijn ze zelden kampioen geworden. Feyenoord mag zich niet laten verrassen door zo'n kleine club."