Heracles strikt oud-middenvelder van Milan: 'Bijzonder om hem in huis te halen'

Heracles strikt oud-middenvelder van Milan: 'Bijzonder om hem in huis te halen'

28-07-2018 11:10
42

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Alexander Merkel. De 26-jarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract, met de optie voor nog een seizoen. Hij komt over van het Oostenrijkse Admira Wacker.

Merkel is geboren in Kazachstan, speelde een interland, maar beschikt tevens over een Duits paspoort. Voor dat land was hij actief voor diverse jeugdelftallen. In het verleden speelde Merkel onder meer voor AC Milan, VfB Stuttgart en Watford.

"We zijn blij met de komst van Alexander", zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus. "Als groot talent maakte hij op zestienjarige leeftijd de overstap van VfB Stuttgart naar AC Milan. Daar maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal en heeft hij in de Champions League gespeeld. Voor Heracles is het bijzonder om iemand met zoveel internationale ervaring in huis te halen."

"Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf, maar Alexander heeft door verschillende omstandigheden de laatste jaren niet het maximale van zichzelf kunnen laten zien", vervolgt Fledderus. "We gaan samen met hem de uitdaging aan om zijn talent weer volledig tot wasdom te laten komen en zijn ervan overtuigd dat dat gaat lukken. Hij voegt spelinzicht en ervaring toe aan ons middenveld."

Monteiro
Merkel is alweer de elfde nieuweling in de selectie van trainer Frank Wormtuh. De komst van de middenvelder zou het vertrek van Jamiro Monteiro kunnen inluiden, meldt RTV Oost. Hij staat open voor een transfer.