'Feyenoord wilde niet meewerken aan Jones-deal; Bijlow wordt nieuwe nummer één'

'Feyenoord wilde niet meewerken aan Jones-deal; Bijlow wordt nieuwe nummer één'

01-08-2018 08:09
37

Feyenoord was niet van plan om Brad Jones zomaar van de hand te doen. De Australische doelman (36) wilde graag vertrekken, maar kreeg wekenlang nul op het rekest van zijn oude werkgever.

Dat meldt De Telegraaf. Zoals VoetbalPrimeur al wist heeft Jones Feyenoord ingeruild voor het Al-Nassr uit Saudi-Arabië. De transfer is inmiddels door de club bevestigd. Jones wilde graag weg, maar Feyenoord was niet van plan om mee te werken zolang Kenneth Vermeer niet fit zou zijn. 'Voor die laatste zijn in de afgelopen 24 uur alle seinen op groen gegaan en daardoor kan Feyenoord één van de twee routiniers laten gaan zonder dat de selectie verzwakt raakt', aldus De Telegraaf.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst moest de keuze maken tussen Jones en de negentienjarige Justin Bijlow, die veel indruk maakte tijdens de voorbereiding. Daardoor liep Jones het risico om bankzitter te worden. De routinier behoorde volgens De Telegraaf ook niet tot de spelers die 'met alle geweld' moesten blijven dit seizoen. Nu Jones is vertrokken, is de keepersknoop doorgehakt: Bijlow wordt eerste doelman bij Feyenoord.

Het contract van Jones is ontbonden. Feyenoord wilde niet lastig doen omdat de doelman twee jaar geleden gratis is opgepikt en hij alles over heeft gehad voor de club. Hij was in het kampioensjaar een van de steunpilaren van het elftal van Van Bronckhorst. Vorig seizoen ging moeizamer. Voetbal International meldde dat Joris Delle (oud-NEC) is gepolst om Jones op te volgen en De Telegraaf meldt nu dat de de doelman interesse heeft.

Lees ook: Jones vertrokken bij Feyenoord: transfer van routinier bevestigd