In het kort: Dijks debuteert met doelpunt, winst Nederlanders in Turkije

In het kort: Dijks debuteert met doelpunt, winst Nederlanders in Turkije

12-08-2018 23:19
15

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Goede start Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain is de eerste competitiewedstrijd in de Ligue 1 zonder kleerscheuren doorgekomen. De Franse grootmacht won in eigen huis met 3-0 van Caen na onder meer goals van Neymar en toptalent Timothy Weah. Neymar stond sinds 25 februari weer in de basis, toen hij zijn voet brak tegen Olympique Marseille. Na tien minuten opende hij de score: 1-0. Na 35 minuten werd het 2-0 door Adrién Rabiot. Vlak voor tijd maakte Weah er 3-0 van.

Dijks scoort bij debuut
Mitchell Dijks heeft in zijn eerste wedstrijd voor Bologna direct het net gevonden. Bologna won thuis met 2-0 van Calcio Padova. De goals werden gemaakt door Blerm Dzemaili en Dijks. De voormalig Ajacied bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 2-0. Dijks wordt bij Bologna getraind door Filippo Inzaghi.

Babel en Lens winnen met Besiktas
Ryan Babel en Jeremain Lens zijn met Besiktas flitsend aan het Turkse competitieseizoen begonnen. Hun ploeg zegevierde met 2-1 tegen Akhisar Belediyespor. Babel zorgde voor de 1-0, de assist kwam van Lens. Kampioen Galatasaray opende met een 1-3 overwinning op Ankaragücü. Het Fenerbahçe van Phillip Cocu won eerder al met 2-1 van Bursaspor.

Ronaldo opgenomen in het ziekenhuis met longontsteking
De Braziliaanse Ronaldo is afgelopen vrijdag opgenomen in het ziekenhuis vanwege een longontsteking. Hij was op vakantie op Ibiza toen hij met klachten bij het ziekenhuis aankwam. De Braziliaan is ontslagen uit het reguliere ziekenhuis en ligt nu op de intensive care van een privékliniek. Diario de Ibiza meldt dat hij aan de betere hand is.
 
Liverpool wint ruim van West Ham United
Liverpool is het seizoen goed begonnen. De mannen van Jürgen Klopp maakten gehakt van West Ham United. Bij de rust stond het al 2-0 door goals van Mohamed Salah en Sadio Mané. In de tweede helft was Mané nogmaals trefzeker en in de slotfase heeft Daniel Sturridge er 4-0 van gemaakt. Sturridge stond op dat moment pas één minuut in het veld. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelden de hele wedstrijd.
 
Van Drongelen scoort
Hamburger SV heeft vandaag de eerste zege geboekt in de Tweede Bundesliga. Er werd met 0-3 gewonnen van Sandhausen SV. Na het dramatische begin van de competitie met een nederlaag tegen Holstein Kiel, werd er nu wel gewonnen. Rick van Drongelen was met een kopbal verantwoordelijk voor de 0-2. Het was zijn eerste treffer voor HSV, dat de eerste drie punten van het seizoen kan bijschrijven.
 
Memphis begint seizoen met fraaie vrije trap
Het Olympique Lyon van Memphis Depay is het seizoen goed begonnen. Er werd met 2-0 gewonnen van Amiens. Naast Memphis was ook Bertrand Traoré belangrijk voor Lyon, hij maakte de 1-0. Deze goal viel in het niet bij de goal van Memphis, die een vrije trap van de rand van de zestien op waanzinnige wijze in de kruising joeg.