Van Bommel verrast: Dit is een buitengewoon moeilijke, ingewikkelde man'

Van Bommel verrast: "Dit is een buitengewoon moeilijke, ingewikkelde man'

13-08-2018 08:00
69

Mark van Bommel maakt een goede indruk in zijn eerste weken als trainer van PSV. Dat ziet Kees Jansma, die bij het Nederlands elftal nauw met hem samenwerkte.

Van Bommel werd na het WK van 2010 benoemd tot Oranje-aanvoerder, waardoor Jansma - in die tijd perschef - hem van dicht bij meemaakte. "Dit is een buitengewoon moeilijke, lastige, ingewikkelde man, die natuurlijk met alle trainers in zijn loopbaan de strijd is aangegaan", zegt Jansma bij Studio Voetbal.

"Hij heeft een fantastische carrière gehad, maar is kritisch op zichzelf en anderen. Mark kan zeer impulsief reageren op tal van zaken, is natuurlijk een vaatje buskruit", vervolgt Jansma. "Nu is hij verstandig en kalm. Hij oogt relaxed. Hij heeft nagedacht en ik vind dat hij heel goed overkomt. Beter dan ik had verwacht eerlijk gezegd."

Van Bommel zat zaterdagavond voor het eerst op de bank bij een Eredivisie-wedstrijd van PSV. De Eindhovenaren wonnen met 4-0 van FC Utrecht. Anderhalve week geleden moest PSV de Johan Cruijff Schaal aan Feyenoord laten.