'Negentiende man' van Ajax: 'Er is zeker interesse getoond, maar ik wil niet weg'

'Negentiende man' van Ajax: 'Er is zeker interesse getoond, maar ik wil niet weg'

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 21:04do 16-08-2018 om 21:04

Dani de Wit denkt niet aan een vertrek bij Ajax. De twintigjarige middenvelder, die is benoemd tot aanvoerder van Jong Ajax, hoopt op zijn doorbraak in het eerste elftal van de Amsterdammers.

"Er is zeker interesse getoond. Maar ik wil helemaal niet weg. Ik wil me hier laten zien", zegt De Wit tegen Ajax TV. "Als ik echt zie dat er geen kans meer is, ga ik verder kijken. Nu kijk ik alleen maar naar Ajax. En het perspectief is er nu zeker. Er hoeven er maar één of twee geblesseerd te raken en je zit er nog dichterbij. Dan mag je misschien wel een keer spelen."

De Wit debuteerde vorig seizoen al in het eerste elftal en deze jaargang hoopt hij nog meer minuten te mogen maken in de hoofdmacht. "Tegen Heracles zat ik op de bank. Ik mocht bijna invallen, want het ging tussen Zakaria (Labyad, red.) en mij. In de Champions League was ik de negentiende man, dus ik zit er dichtbij. Ik krijg het vertrouwen van Reiziger en Ten Hag."

Met de Amsterdamse beloften hoopt De Wit weer een rol te spelen in de titelstrijd. De concurrentie is echter groter dan ooit én er vertrokken bepalende spelers. De middenvelder denkt dat nieuwe talenten zullen opstaan. "Zij kloppen op de deur, zoals Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp. Niemand verwachtte het vorig seizoen, maar wij wel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws